MILJÖMÄRKNING

SVANEN MÄRKTA TONERKASSETTER

En Svanenmärkt tonerkassett har fabriksrenoverats och återfyllts en eller flera gånger inan de går till energiåtervinning. Tonerkassetter som bär miljömärket Svanen står för mindre avfall och lägre förbrukning av energi och råvaror. Tonerpulvret är även kontrollerat utifrån miljö- och hälsofarliga kemikalier. Att använda tonerkassetter flera gånger minskar den totala förbrukningen av tonerkassetter och därmed miljöbelastningen under hela dess livslängd. Målet är att minska avfallet och fokusera på kvalitetssäkring av återvinningsprocessen, innehåll av miljö- och hälsofarliga ämnen, märkning och kundinformation.

Svanen märkningen innebär en av branschens mest trovärdiga och efterfrågade kvalitetsmärkningar för tonerkassetter inom hela Europa.

Tepro var en “pionjär” i Sverige för att Svanen märka en del av sina tillverkade tonerkassetter. Redan år 1995 fick Tepro sina första tonerkassetter Svanen märkta.

Hela dokumentationen om vad som krävs för att bli Svanen-licensierad tillverkare av tonerkassetter finns på Svanens hemsida: www.svanen.nu